menusearch
mamasen.ir

جاذبه پر استعداد نورآباد ممسنی

جستجو
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ | ۲۳:۲۲:۵۵
۱۴۰۲/۸/۱۳ شنبه
(0)
(0)
جاذبه پر استعداد نورآباد ممسنی
جاذبه پر استعداد نورآباد ممسنی

چشمه آب گرم/ او گرو؛ جاذبه تفریحی/توریستی شهرستان ممسنی؛ گامی به سوی خواهرخواندگی ملی و بین المللی

چشمه آب گرم شهرستان ممسنی موسوم به «او‌ گرو» در مسیر مواصلاتی بلوار خلیج فارس به استان های همجوار نظیر بوشهر؛ کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان و در ارتفاع 960 متری از سطح دریا قرار دارد. آبدهی این چشمه 40 لیتر در ثانیه و درجه حرارت آن 31 درجه سانتیگراد است.

چشمه اوگرو از دیرباز مورد توجه ساکنان ممسنی و مسافران غیربومی جهت گذران اوقات فراغت خود بوده است. این چشمه تا اواسط دهه۱۳۸۰ه.ش به صورت سنتی مورد استفاده ساکنان قرار داشت ولی به تدریج کارویژه توریستی و اقتصادی آن مورد توجه مدیران وقت شهرستان ممسنی قرار گرفت. با احداث ساختمان استخر(متشکل از حوضچه آب و چند دوش آب گرم) توسط شهرداری نورآباد بر روی این چشمه آب گرم در زمینی به مساحت۲۵۰۰ متر مربع و زیربنای۵۰۰ متر مربع و صرف۵ میلیارد ریال؛ کارویژه تفریحی_ گردشگری و درآمدزایی آن تا حدودی افزایش یافت.

ولی پوسیدگی و فرسودگی لوله های حمام ساختمان چشمه او گرو به دلیل تاثیرات گوگرد/هیدروژن سولفوره (که حتی بوی آب را متفاوت ساخته است)؛ بیانگر ضعف کارشناسی در پیش بینی چنین وضعیتی بوده است.

با توجه به اینکه این چشمه آب گرم معدنی در مسیر گردشگری جاذبه های طبیعی دشت ارژن، تالاب پریشان، آبشار مارگون و همچنین آثار تاریخی بیشاپور کازرون و سراب بهرام ممسنی واقع شده خود می‌تواند گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب نماید.

از سوی دیگر، آب این چشمه با ترکیبات شیمیایی کلرور سدیم، سولفات کلسیم و گوگرد برای مصارف درمانی به ویژه بیماری های پوستی، تنفسی، عصبی، رماتیسم و همچنین مداوای درد های عضلانی نیز کاربرد دارد و می‌تواند به عنوان مقصد گردشگری سلامت برای توریست ها در نظر گرفته شود.

در حالی که چشمه های آب گرم نظیر سرعین در اردبیل به شهرت دست یافته اند، چشمه آب گرم ممسنی به دلیل ضعف توجه نهادهای ذیربط(اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شهرداری) و تبلیغات و بازتاب خبری اندک در سطح استانی و ملی چندان در جذب توریست و درآمدزایی موفق نبوده است و حتی در فهرست خبرگزاری های کشور از ۱۰ چشمه آب گرم برتر ایران قرار ندارد. به ویژه آنکه چنین چشمه هایی در مقیاس ملی و بین المللی در برخی کشورهای جهان به چشم می‌خورند که می‌توانند به واسطه یادداشت تفاهم همکاری های توریستی/گردشگری سلامت، به «خواهرخوانده» چشمه آب گرم/او گرو ممسنی تبدیل شوند. نوسازی و بهسازی تجهیزات ساختمان این چشمه و تاسیس ساختمان استخر جدید مجلل، راه اندازی هتل با امکانات جهت ریلکسیشن/تن آرامی، فعالیت هایپرمارکت های لاکچری در مجاور آن و تبلیغات در خبرگزاری های مختلف به واسطه پیگیری نهادهای ذیربط در مقیاس شهرستانی، مذاکره نماینده حوزه انتخابیه ممسنی با استاندار فارس و دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شیراز (مقیاس استانی) جهت یافتن کشور هدف در آن سوی مرزها، نخستین پیش نیازها و گام های ابتدایی در راستای ملی و بین المللی ساختن چشمه آب گرم ممسنی به عنوان پدیده ای توریستی/اقتصادی/اشتغالزایی به شمار می‌روند.

به قلم:
دکتر سید محمد حسین حسینی، دانش آموخته دکتری روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی
و
دکتر وحید صادقی، دانش آموخته دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد