menusearch
mamasen.ir

آمونیاک پتروشیمی هنگام، صد روزه به تولید تجاری رسید

جستجو
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۰:۵۰
۱۴۰۲/۹/۱۵ چهارشنبه
(0)
(0)
آمونیاک پتروشیمی هنگام، صد روزه به تولید تجاری رسید
آمونیاک پتروشیمی هنگام، صد روزه به تولید تجاری رسید

غلامرضا جمشیدی وفای به عهد کرد: آمونیاک «هنگام» صد روزه به تولید تجاری رسید

اختیارات از «ستاد» دوباره به «عملیات» تفویض می‌شود؟

💎راه‌اندازی «الفین گچساران» آن هم پس از هفده‌سال در دوره مدیریت «علی عسگری» کام صنعت پتروشیمی را شیرین کرد و اگر کمی انصاف را رعایت کنیم مسیر راه‌اندازی و بهره‌برداری این سرچشمه خط اتیلن «دنا» به خوبی در دو سال گذشته مدیریت شد اما صد حیف که گزارش نادرست یکی از معاونان «هلدینگ خلیج فارس» مبنی بر آماده افتتاح بودن این طرح، شیرین راه اندازی این پروژه «ملی» را تلخ کرد.

💎 واقعیت آنجاست که با گذشت بیش از سه‌ماه از افتتاح «الفین گچساران» این طرح هنوز آماده تولید تجاری نیست و صد افسوس که اگر یکی از معاونان هلدینگ خلیج فارس گزارش جامع تری به «علی عسگری» داده بود و چند ماهی افتتاح این طرح هفده سال صنعت پتروشیمی به تاخیر می‌افتاد شیرینی این راه‌اندازی تا سال های سال کام پتروشیمی ایران را شیرین نگه می‌داشت.

💎 با مرور این تحولات تلخ و غم انگیز اما در مسیر ساخت و راه‌اندازی «اوره و آمونیاک» هنگام خلیج فارس، «علی عسگری» مسیری متفاوت تر از راه‌اندازی پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس و گچساران در پیش گرفت و با انتصاب «غلامرضا جمشیدی» مدیر سرد و گرم چشیده زنجیره متان صنعت نفت در کمتر از یکصد روز موفق به راه‌اندازی و آغاز تولید تجاری آمونیاک این طرح پانزده ساله صنعت پتروشیمی شد.

💎 خبرهای موثق حکایت از آن دارد که با رفع برخی از گلوگاه‌ها و موانع راه‌اندازی واحد «آمونیاک هنگام» و سه شیفته شدن ساخت این طرح که تاریخچه ساخت آن به مشارکت ایران و اندونزی در دولت نهم بازمی‌گردد، تولید تجاری آمونیاک آغاز شده و تاکنون حدود بیست هزار تن از این محصول زنجیره متان تولید و ذخیره سازی شده است.

💎 همزمان مذاکرات بین هلدینگ خلیج فارس و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای اختصاص اسکله و بازوهای بارگیری اختصاصی به «هنگام» آغاز شده و به زودی شاهد صادرات اولین محموله «آمونیاک» این طرح که سال‌ها روی زمین مانده بود، خواهیم بود. فراموش هم نمی‌کنیم تا پیش از انتصاب «جمشیدی» ماه‌ها بخار در واحدهای فرآیندی «آمونیاک» استفاده می‌شد (افزایش هزینه ساخت) اما محصولی به تولید نمی‌رسید.

💎 با احترامی که برای خدمات و زحمات «غلامرضا جمشیدی» مدیرعامل، تیم راه‌اندازی که از شرکت‌های اوره ساز ایران در هنگام دور هم جمع شده‌اند و کارکنان این طرح که با آغاز تولید تجاری «آمونیاک هنگام» تابویی چندین چند ساله را در هلدینگ خلیج فارس شکست، قائل هستیم اما در مسیر راه‌اندازی متفاوت این طرح نسبت به هویزه و گچساران باید یک نمره بالای قبولی به کارنامه و سبک مدیریت «علی عسگری» داد و این شیخ سیاست در زمین نفت هم اثبات کرد اگر مرد میدان باشید دو بار از یک سوراخ گزیده نخواهید شد.

💎 اگر قرار بود «هنگام» هم مثل «گچساران» افتتاح شود، این اتفاق هفته دولت امسال شدنی بود اما «علی عسگری» با اعتماد به انتصاب خوبش در «هنگام» برای تولید تجاری و راه‌اندازی صحیح صبر کرد و اعتماد و البته که امروز با تولید تجاری محصول مزد صبر و تدبیرش را گرفت.

💎 نگاهی دوباره به پیشرفت ساخت و راه‌اندازی برخی از طرح‌های روی زمین مانده هلدینگ خلیج فارس مثل کارخانه «پارازایلین» پتروشیمی بوعلی، «آمونیاک» هنگام، «هایکو» پتروشیمی کارون و حتی «کریستال ملامین» لردگان نشان می‌دهد هر کجا به مدیران عامل شرکت‌ها بیشتر اعتماد شد، هلدینگ بهتر نتیجه گرفت و هرکجا با مصادره اختیار مدیران برخی معاونت‌های هلدینگ ورود کردند به بن بست خوردیم.

💎 امروز «پارازایلین» بوعلی به تولید تجاری رسیده است، تولید تجاری آمونیاک هنگام هم آغاز شد، پیشرفت طرح های توسعه پتروشیمی نوری، بیدبلند خلیج فارس، هایکوی کارون و چندین چند طرح دیگر هم کمترین انحراف از برنامه را دارد، این شرکت همان شرکت‌هایی هستند که درست یا نادرست اختیارات بیشتری برای ساخت و توسعه به مدیرانش داده شد اما نگاهی به «الفین گچساران» کنیم یا حتی «متانول آپادانا» یا کمی به عقب‌تر برگردیم «هویزه خلیج فارس» اختیارات مدیران کمتر بود و عملا یک از معاونت‌ها به همه کاره تبدیل شده بود. نتیجه کار چه شد؟

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر